måndag 3 december 2012

Vad tycker klassen om...

Nu när vi skrivit så mycket som vi gjort tänkte jag att det kunde passa med en muntlig övning. Jag är dock inte beredd att släppa Google Drive helt och hållet.

Min plan är att vi ska under x antal lektioner ska göra en kort undersökning samt en muntlig presentation av denna. För att göra undersökningen ska ni använda Google Formulär och till redovisningen ska ni jobba i Google Presentation.

Ni kommer jobba i par eller grupper om tre. Länk till grupperna hittar ni nedan:
Länk: Grupper 8B
Länk: Grupper 8C

Syfte

Tanken är att ni ska få bekanta er med några fler av Google Drives produkter. Ni ska även träna er på att planera och genomföra en kortare muntlig presentation med hjälp av digitala verktyg. 

Arbetsgång

  1. Först ska ni komma på ett ämne. Tanken är att ni ska genomföra en klassundersökning, så det gäller för er att komma på något som ni vill ta reda på. Det kan vara alltifrån favoritmat till om de tror att det finns utomjordingar. Ni hittar på tre frågor som rör det ämne ni tycker är intressant.
  2. Nu ska ni skapa undersökningen. Detta gör ni genom att:
    1. Skapa Formulär
    2. Dela till alla i gruppen + johan.fang.skola.odeshog@gmail.com
    3. Skriv in era frågor - Välj vilken typ av fråga och hur ni vill att klassen ska svara
    4. När ni är färdiga publicerar jag länken och klassen genomför undersökningen
  3. Nu är det dags att sammanställa informationen. Ni kan göra detta på olika sätt. Jag kan hjälpa de grupper som vill göra diagram.
  4. Dags att göra presentationen. 
    1. Skapa Google Presentation
    2. Dela till alla i gruppen + johan.fang.skola.odeshog@gmail.com
    3. Jobba med: Text, Bilder, Diagram
  5. När allt är färdigt redovisar grupperna inför klassen. Ni har då er Google Presentation som stöd och pratar fritt utifrån det som ni kommit fram till. Ta upp detta i er redovisning:
    • Varför valde vi ämnet?
    • Vilka frågor hade vi?
    • Vad svarade klassen?
    • Vad hade vi förväntat oss?

Förslag

Vad vet klassen om...

TV, dataspel, fotboll, hästar, godis, musik, artister, skidåkning, vädret, aliens, Italien, bilar, mopeder, vindkraftverk, bondgårdar, grisar, gräs, is, film, kändisar, nyheter, IKEA, Volvo, 8B, lärare, spinning, träning, mat, dryck, Burger King, Jul, Nyår, Lysingskolan m.m

Färdiga enkäter

Sport

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar