söndag 5 oktober 2014

Litteraturpodcast - 9B

Introduktion

Det här arbetsområdet ämnar ge er en chans att fördjupa era kunskaper om några litterära genrer samt några viktiga svenska författare. Ni ska jobba i grupper utifrån ett givet arbetsmaterial. Dessa grupper ska sedan producera en max 10 minuter lång podcast. Podcasten kommer sedan att publiceras online. 

Tanken är att några även ska få chansen att gå ner till Fridtjuvberg och berätta om hur man arbetar med podcast. Är man intresserad av detta så säger man till. 

Det första ni ska göra är att titta på filmen med genomgången. Vi kommer även att se en film om arbetarlitteraturen, med fokus på Moa Martinson och Vilhelm Moberg. Ni hittar dessa filmer i detta inlägg. 

Arbetsuppgifter


Fakta

Författarfakta

  • Ess i svenska - Lärobok 9
  • Svenska och utländska författare
  • Författarlexikon - alex.se

Texter

  • Ess i svenska - Antologi 9
  • Alla tiders litteratur 2
  • Bra berättelser 1, 2, 3
  • Svenska I Dag - Gilgamesh till Guillou

Läsa

Vi kommer att läsa utdrag ur böcker eller kortare texter av några olika arbetarförfattare. Läsningen kommer redovisas i tvärgrupper. 

Podcast

Inspelningen gör ni i Audacity. Det ni behöver är en dator och en mikrofon. Det ni i gruppen kommer att göra är att ni trycker på record och att ni sen pratar kring de punkter ni hittar i arbetsmaterialet. Ni kan pausa inspelningen. Dock behöver ni inte klippa och klistra i ljudfilen. 
Eftersom detta är första gången tänkte jag att ni spelar in ert samtal och att ni sedan exportera Mp3-filen. Om filen inte är för stor så skickar ni den med Drop It To Me. Sen redigerar jag ljudfilen och klipper ihop ett podcast-avsnitt.

Inlägget får max vara 10 minuter långt. Det färdiga avsnittet kommer sedan att läggas ut på Audiboom.

Länk: Lysande - En podcast (Förra årets podcast-inspelningar)

Grupper

Det ska vara tre-fyra i varje grupp. Om vi kan lösa detta tillsammans vore det roligt men blir det strul så fixar jag grupper.

Länk: Grupper + författare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar